Ελένη Μπαρμπάτη


Ελένη Μπαρμπάτη

Γεννήθηκε στην Αθήνα και ασχολήθηκε απο μικρή με τον αθλητισμό και ιδιαίτερα με την ενόργανη γυμναστική. Σπούδασε στη Ρώμη συντήρηση έργων τέχνης στο ISTITUTO ITALIANO ARTE ARTIGIANATO E RESTAURO,παρέμεινε τελειώνοντας τις σπουδές της και συνέχισε να ζει εκεί για δέκα χρόνια δουλεύοντας στο αντικείμενο της.

 

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα ασχολήθηκε με τη ζωγραφική σκηνικών για το θέατρο και την τηλεόραση. Εργάστηκε ως στυλίστρια σε περιοδικά μόδας και lifestyle (MIRROR, LIPSTICK, INSTYLE, DOWNTOWN),άλλα η αγάπη της για την κίνηση και η επιθυμία της για εσωτερική ηρεμία την οδήγησαν σε πιο εναλλακτικά μονοπάτια.

Το 2001 απο παρότρυνση φίλων ξεκίνησε την ενασχόληση της με τη yoga. Το 2004 συνέχισε συστηματικά την πρακτική της και παρακολούθησε εκπαιδευτικά σεμινάρια (workshops) και προγράμματα εκπαίδευσης διαφορετικών σχολών yoga ανά τον κόσμο (BKS IYENGAR YOGA INSTITUTE-AMSTERDAM,THE YOGA BARN-UBUD/BALI,SHANTAYA YOGA SCHOOL-CHIANGMAI /THAILAND,THE SANCTUARY-KO PHANGAN/THAILAND,DIVINE YOGA-BANGKOK,THAILAND). Το 2012 με βασική δασκάλα τη Βιβη Λέτσου εκπαιδεύτηκε στην ABHAYA YOGA και την θεραπεία μέσω της ευθυγράμμισης του σώματος και ολοκλήρωσε το πρόγραμμα εκπαίδευσης δασκάλων 200 ωρών στο NYSY STUDIO.

 

Επιπλέον, το 2014 ολοκλήρωσε και το πρόγραμμα εκπαίδευσης δασκάλων 300 ωρών.

Η Ελένη δίνει έμφαση στη διδασκαλία της στην ευθυγράμμιση, αντλώντας έμπνευση στα μαθήματα της απο θέματα της καθημερινής ζωής. Παραλληλα, συνεχίζει εκτός απο την συστηματική πρακτική της να μελετά και να εκπαιδεύεται. Είναι αφοσιωμένη στην ένταξη της yoga στη ζωή μας σε όλες της τις μορφές.