ΜΑΘΗΜΑΤΑ TAI CHI CHUAN ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ

ΜΑΘΗΜΑΤΑ TAI CHI CHUAN ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ

Αγαπητοί μας φίλοι, μετά το εξαιρετικό σεμινάριο "εισαγωγή στο Tai Chi Chuan" με τον Patrick Karantinos, αποφασίσαμε να εντάξουμε στο πρόγραμμά μας 2 πρωινά τμήματα αρχαρίων Tai Chi Chuan.
Για όσους ενδιαφέρονται, τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Τρίτη και Πέμπτη στις 8:00-9:00 πμ στον χώρο μας.
Για οποιαδήποτε πληροφορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
Σας περιμένουμε!

Μερικές χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με το Tai Chi Chuan:
Το Tai Chi είναι μια αρχαία κινέζικη τέχνη που επιδρά θετικά τόσο στο σώμα όσο και στο πνεύμα. Έχει χαρακτηριστεί ως ενεργειακός χορός, διαλογισμός σε κίνηση, πάλη σκιών, ολιστική θεραπευτική άσκηση, ήπια πολεμική τέχνη. H πολεμική τέχνη συνδέθηκε απευθείας με τον ταοϊσμό, καθώς το διαλογιστικό της μέρος είναι βασισμένο στις θεωρίες των ενεργειακών μεσημβρινών και των δυνάμεων Γιν και Γιανγκ. Σύμφωνα με τη θεωρία του Tai Chi, η ισορροπία επιτυγχάνεται μέσα από την εναρμόνιση των αντίθετων δυνάμεων που κρύβονται μέσα μας. Η κάθε του κίνηση είναι και μια τεχνική αυτοάμυνας.

Ο σταθερός ρυθμός επιτρέπει στο νου να ησυχάσει και να συγκεντρωθεί. Κατά την εξάσκηση ο νους είναι ήρεμος, αλλά βρίσκεται σε εγρήγορση.Η εκμάθηση της πολεμικής τέχνης στο μη μαχητικό της κομμάτι χαρακτηρίζεται από ρευστές, απλές και φυσικές κινήσεις, που στο σύνολό τους ονομάζονται «φόρμες». Τις κινήσεις αυτές τις μαθαίνετε στο διάστημα κάποιας χρονικής περιόδου, παρακολουθώντας τακτικά τα μαθήματα. Αργότερα η βασική εκπαίδευση περιλαμβάνει διόρθωση αυτών των κινήσεων για αρκετό χρόνο ώστε να ανοίξει και να καλλιεργηθεί η εσωτερική ενέργεια που στα κινέζικα ονομάζεται Tσι.

Που βοηθά:
Στην ανάπτυξη της εσωτερικής ενέργειας.
Στην ηρεμία του νευρικού συστήματος.
Στο άνοιγμα της αναπνοής.
Στην ανακούφιση των κλειδώσεων.
Στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος.
Στην βελτίωση της αναπαραγωγής των κυττάρων.
Στην αϋπνία.

Επιπρόσθετα:
Λειτουργεί σαν προληπτική άσκηση για διάφορες ασθένειες όπως παθήσεις της καρδιάς, διαβήτης τύπου 2, αρθρίτιδες.
Αναπτύσσει την υπομονή και την εμπιστοσύνη στον εαυτό μας.
Προσφέρει ελαστικότητα και ευλυγισία στο σώμα.
Ρυθμίζει και συντονίζει όλα τα συστήματα στο ανθρώπινο σώμα, βελτιώνοντας την χώνεψη, την αναπνοή και την κυκλοφορία του αίματος.
Μειώνει τις διάφορες διαταραχές που συσχετίζονται με το άγχος.
Βελτιώνει την κατάσταση των οστών, των αρθρώσεων και των μυών χωρίς να προκαλείται καταπόνηση.
Δυναμώνει τα πόδια και τους κοιλιακούς.
Ενθαρρύνει την ισορροπία, τη συγκέντρωση, την ευκαμψία και τον συντονισμό των κινήσεων.
Επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης επιτυγχάνοντας μακροζωία.

Σε ποιους απευθύνεται:
Σε όλους, γιατί ενώ γυμνάζει συνολικά το σώμα δεν προκαλεί φθορές στους ευαίσθητους ιστούς του. Κάθε φορά που ολοκληρώνετε μια συνεδρία Tai Chi νιώθετε μια αίσθηση χαλάρωσης, αναζωογόνησης, ευεξίας και πληρότητας. Ωστόσο επειδή το Τai Chi ιδιαίτερα ήπιο, αντενδείκνυται για τα μικρά παιδιά, τα οποία προτιμούν να εκτονώνονται με πιο δυναμικές κινήσεις.